Goede voornemens: over denken, durven en doen

Goede voornemens; normaal gesproken doe ik er niet aan. Op Oudejaarsavond was ik er ook totaal niet mee bezig. Maar nu heeft zich stiekem toch een voornemen opgedrongen: niet meer zoveel nadenken, maar meer durven en doen.

Ik geef het toe; ik ben een controlfreak en een perfectionist. Maar in plaats van dat dat ervoor zorgt dat ik alles wat ik doe, heel goed doe, heeft het een veel minder leuk gevolg: ik doe heel weinig. Want wat als ik faal? Wat als ik niet zo goed ben als ik zou willen? Liever dan dat, doe ik het maar helemaal niet. Daardoor loop ik weinig risico, maar boek ik ook weinig resultaat. Vooral op het gebied van schrijven loop ik al snel vast in het moeras van mijn eigen perfectionisme. Er zweeft een ontelbare hoeveelheid gedichten, korte verhalen en songteksten over mijn harde schijf, die ik nooit heb afgemaakt omdat ik maar bleef herschrijven in plaats van verder te werken. Zonde.

2013 wordt voor mij dus het jaar van meer durven en vooral meer doen. Niet meer blijven hangen in mijn hoofd en de mogelijkheid tot falen, maar het gewoon proberen. Misschien mislukt het nog steeds wel, maar dat weet ik niet als ik geen poging waag! Bovendien, of het nou goed of slecht gaat, het is in elk geval weer vulling voor deze site. Dat is ook wat waard, toch?

Zoals dat gaat met goede voornemens is het begin in elk geval goed. Alle projecten krijgen later hun eigen blogpost, maar voor nu vast een sneak peek: ik heb een artikel geschreven voor één van mijn favoriete blogs, Offbeat Home & Life, dat later dit jaar gepubliceerd wordt, en ik werk voor Druk Gedoe aan een tekst voor een dubbelboek. Verder heb ik me ingeschreven voor een cursus singer-songwriter bij Parnassos en me naar aanleiding hiervan plechtig voorgenomen binnenkort eens een video te plaatsen waarin ik mijn ukelelekunsten vertoon.

Genoeg te doen de komende tijd dus, en ik hoop dat jullie blijven meelezen over mijn avonturen op dit gebied. Ook ben ik benieuwd of jullie zelf nog goede voornemens hebben!

2 gedachten over “Goede voornemens: over denken, durven en doen

  1. Wat een leuk stukje, zeker herkenbaar! Ik heb ook heel erg dat ik iets perfect wil doen, maar omdat ik dat dan niet kan, doe ik het gewoon uiteindelijk helemaal niet meer. Heel frustrerend, want zo kom je natuurlijk nooit verder. Uiteindelijk ga je er dan ook maar vanuit dat je het niet kan, zonder het nog eens te proberen! Ik heb sowieso een lichtelijke faalangst wat betreft het hele leven haha ;)

    Ik ben benieuwd naar de verhalen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *